Banner
  HomeAutorijlesTheorielesOpfriscursusContactLinksActie

Autorijles, ofwel praktijkcursus categorie B

Je krijgt altijd individueel les. Je haalt geen andere kandidaten op tijdens jouw rijles. Dit vinden wij erg belangrijk vanwege de privacy en kwaliteit van jouw rijlopleiding.
Er zijn verschillende manieren om je rijbewijs te halen:

Reguliere opleiding

Je volgt 1 of meerdere lessen per week. De tijdsduur van onze lessen is variërend van 1 uur, 1,5 uur, 2 uur, 3 uur.

Verkorte opleiding

Dit kan in een tijdsbestek van minimaal 2 weken (10 dagen). Een verkorte opleiding kan ook over een iets langere periode uitgespreid worden. Het programma wordt aangepast aan de wensen en mogelijkheden van onze leerlingen. Er is een intake-les nodig om in te schalen hoeveel rijlessen iemand nodig heeft.

Tussentijdse Toets

Wij bieden de mogelijkheid om een TussenTijdse Toets (TTT) af te leggen bij het CBR. Leerlingen worden getoetst op verkeers-deelname, bijzondere verrichtingen en zelfstandig handelen. Hij maakt kennis met het CBR en de eisen van het examen.
Het voordeel van een Tussentijdse Toets:

  • De leerling weet wat er verwacht wordt met het examen dit geeft hem/haar rust

  • De leerling weet hoe hij reageert onder stress in het verkeer

  • Indien goed toegepast krijgt de leerling vrijstelling op de bijzondere verrichtingen (hoeft deze niet meer te doen tijdens het  eerste examen)

  • De leerling krijgt onafhankelijk opbouwende kritiek op zijn verkeersdeelname

  • De leerling is gemotiveerder in de volgende lessen

Automaat

Sinds een paar jaar kunt u ook rijles krijgen in een automaat. Voordeel hiervan is dat je meer tijd en aandacht aan het verkeer kunt besteden omdat je niet hoeft te schakelen.
Je mag hierna alleen in een automaat aan het verkeer deelnemen. Wil je later toch in een schakelauto rijden dan is hiervoor een examen in een schakelauto bij het CBR nodig.